Social Media Marketing

Εστιάζουμε στην επιτυχία σας

Για να ενισχύσετε λοιπόν το Awareness της επιχείρησής σας πρέπει να παράγετε σωστό για το κάθε μέσο, περιεχόμενο, που ανταποκρίνεται στο ύφος του, μιλώντας παράλληλα τη γλώσσα που ακούει το κοινό του. Έτσι η στρατηγική σας για το Social Media Marketing θα αρχίσει να αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα. Τέλος υπάρχουν και εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που το περιεχόμενο μπορεί να γίνει viral…Θεωρήστε το ως την απόλυτη επιτυχία.

Ας δούμε μαζί την ιδέα σας

Μία μέθοδος για ισχυρό brand

161%

Αύξηση μετατροπής σε πωλήσεις παγκοσμίως

90%

Βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών και της αφοσίωσης στο brand

40%

αύξηση share στα social media συγκριτικά με άλλες μορφές περιεχομένου

65%

των αγορών online στηρίζεται στο social media marketing

Βήματα που είναι αναγκαία για ένα επιτυχημένο

Social Media Marketing για την επιχείρησή σας.

1. Μη θεωρήσετε ότι μπορείτε να το κάνετε μόνος σας και επιλέξτε τον κατάλληλο συνεργάτη.

Το Social Media Marketing αποτελεί κομμάτι του digital marketing της επιχείρησης και απαιτεί μια αφοσιωμένη και εξειδικευμένη ομάδα προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί άρτια και επιτυχημένα. Η μεγαλύτερη παγίδα εδώ είναι ότι αρκετοί επιχειρηματίες θεωρούν ότι επειδή έχουν προφίλ στο Facebook αυτό αρκεί για να διαχειριστούν σωστά και με επιτυχία τη σελίδα της επιχείρησής τους.

2. Δημιουργήστε συγκεκριμένη στρατηγική για το Social Media Marketing και θέστε συγκεκριμένους στόχους.

Τι είναι αυτό που αναζητάτε μέσα από τα Social Media ώστε να θεωρείτε τη στρατηγική σας επιτυχημένη; Πωλήσεις, brand awareness, leads…Ότι και αν είναι αυτό καταγράψτε το.

3. Αναλύστε το “κοινό – στόχο” για την επιχείρησή σας.

Έτσι μόνο θα επιλέξετε το σωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θα παράξετε στοχευμένο περιεχόμενο για αυτό το κοινό και θα κάνετε ορθό media planning & media buying που θα καταλήξουν σ’ ένα επιτυχημένο social media marketing

4. Καθορίστε τα KPIs σας.

Για να είστε σε θέση να αξιολογήσετε τη στρατηγική σας καθώς και εάν οι επιμέρους ενέργειές σας έχουν αποτέλεσμα, ως προς την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης σας, καθορίστε με σαφήνεια τους δείκτες που θα παρακολουθείτε.

 

5. Έρευνα του ανταγωνισμού σας στα social media.

Nαι και οι ανταγωνιστές σας έχουν παρουσία στα social media. Πρέπει να τους παρακολουθείτε συνεχώς. Τι κάνουν, πως το κάνουν, έχει επιτυχία. Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω είναι αυτές που θα σας υποδείξουν και πως θα διαμορφώσετε τη στρατηγική σας για το Social Media Marketing

6. Δημιουργία engaging περιεχομένου ανάλογα με το ύφος της κάθε πλατφόρμας social media.

Το Facebook αγαπάει το video δεν θα λέγαμε όμως ότι το ίδιο ισχύει για το twitter. To Instagram γιγαντώθηκε από την αγάπη των νέων για τη φωτογραφία, μία αγάπη που συνεχώς δυναμώνει. Σε κάθε περίπτωση ο συνεργάτης σας για το Social Media Marketing πρέπει να γνωρίζει ποιου τύπου περιεχόμενο να χρησιμοποιεί σε κάθε δίκτυο και ιδανικά να μπορεί και να το παράγει για εσάς.

7. Αληθινή κατανόηση του κοινού και της ταυτότητας του κάθε μέσου. 

Κάθε δίκτυο είναι διαφορετικό, όπως και το κοινό που βρίσκεται σ’ αυτό. Είναι δόκιμο λοιπόν να αναλύσετε και να καταλάβετε τα παραπάνω δεδομένα και βάσει αυτών να χτίσετε τη στρατηγική επικοινωνίας σας για ένα επιτυχημένο Social Media Marketing

8. Παρακολούθηση των ενεργειών & των αποτελεσμάτων της social media marketing στρατηγικής σας.

Αναγνωρίστε ποιες ενέργειες πήγαν καλά, ποια posts έφεραν περισσότερα likes, ποιο περιεχόμενο μεγαλύτερο engagement και φυσικά διορθώστε τα λάθη που εντοπίζετε. Μόνο τότε θα είστε πιο κοντά στους στόχους που έχετε θέσει.

 

Tι μπορούμε να κάνουμε για εσάς και με ποιο τρόπο;

1

Ορίζουμε ένα έμπειρο άτομο της ομάδας μας για διαχειριστή των κοινωνικών μέσων της επιχείρησής σας.

Σ’ αυτό το άτομο (διαχειριστής) θα ανατεθεί η αποστολή, να αναπτύξει τη στρατηγική Social Media Marketing και να την εκτελέσει. Αυτό το άτομο θα μάθει τέλεια την επιχείρησή σας και θα είναι η βασική σας επαφή με την ομάδα μας. Θα μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τον διαχειριστή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να προγραμματίζετε τηλεφωνική ή προσωπική συνάντηση.

2

Αναπτύξτε μια στρατηγική Social Media Marketing που είναι συγκεκριμένη για την επιχείρησή και το κλάδο σας.

Το πρώτο βήμα που θα κάνουμε με την επικοινωνία σας μέσω Social Media Marketing είναι να διεξάγουμε έρευνα ώστε να είμαστε σε θέση να πούμε ότι θα αναπτύξετε την ορθή στρατηγική. Θα κάνουμε swot analysis, θα εξετάσουμε τους ανταγωνιστές και θα καθορίσουμε τη μορφή του σωστού περιεχομένου για το κάθε μέσο. Παράλληλα θα δημιουργήσουμε στρατηγικές διαφήμισης και θα κάνουμε το media planning

3

Ανάπτυξη ημερολογίου περιεχομένου και διαφημίσεων.

Μόλις συμφωνήσουμε για τη στρατηγική που θα αναπτύξουμε, θα ξεκινήσουμε την εκτέλεση. Θα αναπτύξουμε μοναδικό περιεχόμενο και διαφημίσεις για το brand σας. Για τη διασφάλιση της ποιότητας της συνεργασίας, αυτό το περιεχόμενο μπορεί να αναρτηθεί σε μηνιαίο ημερολόγιο περιεχομένου. Θα έχετε την ευκαιρία να αναθεωρήσετε και να εγκρίνετε ή να απορρίψετε οτιδήποτε πριν δημοσιευθεί.

4

Βελτιστοποίηση στρατηγικής και καθημερινή διαχείριση.

Οι υπηρεσίες Social Media Marketing περιλαμβάνουν την καθημερινή διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης της στρατηγικής. Παρακολουθούμε όλες τις δραστηριότητες των social media που βρίσκεται η επιχείρησή σας (σχόλια, μηνύματα και κριτικές) και στοχεύουμε να απαντήσουμε εντός 24 ωρών. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουμε οργανικές τακτικές (hashtags, παρακολούθηση, διαγωνισμούς κλπ.) για την περαιτέρω ανάπτυξη των καναλιών σας.

5

Αναφορά και επικοινωνία

Ο διαχειριστής των social media σας, θα ετοιμάσει μηνιαίες αναφορές για να τις ελέγξετε και φυσικά να τις αξιολογήσετε. Θα έχετε επίσης πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο στο λογισμικό αναφορών για να δείτε την πρόοδο της καμπάνιας σας ανά πάσα στιγμή. Όσον αφορά τις συναντήσεις, μπορούμε να προγραμματίσουμε εβδομαδιαίες ή μηνιαίες συναντήσεις για να συζητήσουμε την πρόοδο της στρατηγικής σας.

6

Ο ειδικός για το social media marketing

Ολοκληρώνοντας, την διαχείριση social media ουσιαστικά αφορά την οικοδόμηση μιας online παρουσίας, την κατανόηση και χαρτογράφηση του ψηφιακού χώρου, την ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων με όλους τους παίκτες στο ψηφιακό περιβάλλον. Κατά μία έννοια κάτι παρόμοιο με το παραδοσιακό PR, απλά με άλλους κανόνες και εργαλεία. Οι στόχοι του social media marketing φυσικά, μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των επιχειρήσεων ή οργανισμών. Κατά κύριο λόγο όμως οι περισσότεροι στρέφονται στον ειδικό του social media management έχοντας κατά νου την “οικοδόμηση” μιας ιδέας, το brand awareness, το brand loyalty, την αύξηση της προβολής, αλλά συχνά και την πώληση υπηρεσιών και προϊόντων.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ψηφιακοί φίλοι της επιχείρησής σας δεν θέλουν να πιστεύουν ότι τους θυμάστε μόνο για να πουλήσετε, αλλά για να χτίσετε μία πιο ουσιαστική και αμφίδρομη σχέση. Γεγονός που απαιτεί συνέπεια, δημιουργικότητα και μεγάλη δόση επικοινωνίας. Φυσικά όσο σημαντικός είναι ο πομπός και ο δέκτης, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το ίδιο το μήνυμα. Εξάλλου ζούμε στην εποχή του περιεχομένου.

Web Design & Development

Εμείς στην Web Heaven σχεδιάζουμε με γνώμονα τη μοναδικότητα, τις απαιτήσεις και το επίπεδο της επιχείρησής σας.

Design & Art

Επιβλητικό design, πρωτότυπο copywriting και δυνατό SEO αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου σας site με την Web Heaven.

Video Marketing

Εγγυόμαστε την δημιουργία βίντεο παραγωγών υψηλής ποιότητας ώστε να αποκτήσετε την πιο δυνατή διαφημιστική προβολή.

Online Marketing

Στη Web Heaven επιλέγουμε τα κατάλληλα social media για εσάς, που θα αυξήσουν την αλληλεπίδραση σας με το κοινό.

Smart Ads

Γνωρίζουμε πώς να φτιάχνουμε πιασάρικα διαφημιστικά σποτ που επικοινωνούν το προϊόν σας.

Events

Επιλέξτε την Web Heaven για το επερχόμενο event σας και δώστε νέα ώθηση στην εταιρική σας παρουσία.